Categorii Categorii
Prima   |  SUPORT PENTRU CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA   |  NOUTĂȚI | Conferință - Justiția constituțională într-o societate democratică
30.05
2017

Conferință - Justiția constituțională într-o societate democratică

3563 Accesări    

Marți, 30 mai 2017, proiectul UE “Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova” a organizat conferința – “Justiția constituțională în societatea democratică”, care a avut loc la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. La conferință au participat actualii judecători ai CCM și judecătorii CCM în demisie, secretariatul Curții Constituționale, precum și reprezentanții profesiilor juridice, ONG-urilor și mass-media din Republica Moldova.

La deschiderea conferinţei, judecătorul CCM Aurel Băieșu a salutat participanții și a subliniat prioritatea reglementărilor internaționale în domeniul drepturilor omului. Un mesaj de salut a fost prezentat de ex-preşedintele CCM, Alexandru Tănase. Discursuri relevante genericului conferinţei au fost prezentate de către Jean-Louis Laurens, fostul Director General al Direcţiei Planificare Strategică şi Afaceri Politice a Consiliului Europei, precum și de Ambasadorul Mamuka Jgenti, Prof. Dr. Toma Birmontiene şi Prof. Dr. Gabor Attila Toth, experţi cheie în cadrul proiectului UE. Prezentările au fost urmate de dezbateri cu participanții la conferință.

 

 

30 mai 2017

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid