Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Întrevedere la Curtea Constituțională cu Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei
09.07
2021

Întrevedere la Curtea Constituțională cu Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei

1818 Accesări    

Astăzi, 9 iulie 2021, Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a avut o întrevedere cu misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, condusă de Excelența Sa dna Eva Descarrega Garcia, ambasadoare a Principatului Andorrei în Republica Franceză și în Principatul Monaco. 

Vizita la Curtea Constituțională este una dintre întrevederile oficiale planificate în activitatea desfășurată de Misiune în mandatul său. În cadrul întrevederii, discuțiile s-au axat pe mandatul și pe rolul Curții Constituționale în procesul electoral, precum și pe modul de desfășurare a alegerilor. Au fost abordate aspecte legate de procedura de validare a alegerilor parlamentare și de confirmare a legalității acestora de către Curtea Constituțională, de modul de soluționare a litigiilor electorale și de executarea adreselor emise de Curte în contextul validării alegerilor parlamentare precedente.

Președintele Curții Constituționale, doamna Domnica Manole, a reiterat importanța respectării Constituției de către toți actorii antrenați direct sau indirect în cursa electorală, prin asigurarea efectivă a dreptului la vot și a dreptului de a fi ales.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid