print
Comunitatea Energetică salută Hotărârea Curții Constituționale cu privire la cazul ANRE
11.12.2015
5850 Accesări

Traducere de curtoazie

Viena, 11 Decembrie 2015

Dr. Dirk Buschle

Vice-director

al Secretariatului Comunității Energetice

Onorate Dle Președinte,

Mă adresez către Dvs. în legătură cu Hotărârea Curții Constituționale a Republicii Moldova, adoptată la 8 decembrie 2015, prin care s-a declarat neconstituțională Hotărârea Parlamentului ce viza demiterea Consiliului de administraţie al Agenției Naţionale pentru Reglementarea în Energetică a Republicii Moldova (ANRE).

După cum știți, legislația Comunității Energetice cere tuturor părților contractante, inclusiv Republicii Moldova, să asigure independența autorității de reglementare în energetică. Competențele și independența acesteia sunt de o importanță primordială pentru funcționarea corectă, transparentă și eficientă a sectoarelor energetice din țară. Independența ANRE a fost deja subminată de mai multe ori din motive pur politice.

În acest context, salutăm importanta hotărâre adoptată de respectabila Dvs. instituție. Prin această hotărâre, Curtea Constituțională a demonstrat nu doar că este un protector al constituționalității legislației Republicii Moldova, ci și a legislației Comunității Energetice și, în general, a statului de drept în Republica Moldova.

Aș dori să vă mulțumesc personal pentru aceasta

 

Energy Community welcomes the Constitutional Court’s judgment on the ANRE case

Comunitatea Energetică - comunicat 

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2021 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.