print
Întrevedere cu reprezentanții Misiunii OSCE/ODIHR de observare a alegerilor
14.06.2021
426 Accesări

Astăzi, 14 iunie 2021, la Curtea Constituțională a Republicii Moldova a avut loc o întrevedere cu delegația Misiunii OSCE/ODIHR de observare a alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021, condusă de șeful Misiunii, dl Tamas Meszerics.

Vizita la Curtea Constituțională este una dintre întrevederile oficiale planificate în activitatea desfășurată de Misiune în mandatul său, fiind prezentat scopul și rolul Misiunii la alegerile din 11 iulie. De asemenea, discuțiile s-au axat pe mandatul și pe rolul Curții Constituționale în procesul electoral și pe modul de desfășurare a alegerilor. S-au abordat aspecte juridice privind procedura de validare a alegerilor parlamentare și de confirmare a legalității acestora de către Curtea Constituțională, modul de soluționare a litigiilor electorale și executarea adreselor emise de Curte pe marginea hotărârilor adoptate anterior.

Președintele Curții Constituționale, doamna Domnica Manole, a reiterat importanța respectării Constituției de către toți actorii antrenați direct sau indirect în cursa electorală, prin asigurarea efectivă a dreptului la vot și a dreptului de a fi ales.

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2021 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.