Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita la Curtea Constituţională Federală de la Karlsruhe, Germania
10.11
2016

Vizita la Curtea Constituţională Federală de la Karlsruhe, Germania

3964 Accesări    

În data de 10 noiembrie 2016, judecătorii Curții Constituționale și funcționarii din cadrul Secretariatului Curţii au efectuat o vizită de studiu la Curtea Constituţională Federală a Germaniei.

Vizita a avut drept scop schimbul de experiență și de cele mai bune practici în domeniul jurisprudenței constituționale, precum și discutarea noilor tendințe în materia jurisdicției constituționale. În special, s-au pus în discuție tematici actuale şi noi provocări în acest domeniu, cum ar fi: migraţia în contextul liberei circulaţii; limitele ingerinţei admisibile în materia drepturilor fundamentale ale omului în contextul securităţii publice; restricţionarea libertăţii de religie prin prisma protejării drepturilor altor persoane, etc.

În cadrul vizitei, delegația Curții Constituționale a Republicii Moldova a avut mai multe discuții atât cu judecătorii Curţii Constituţionale Federale, cât şi cu reprezentanţii subdiviziunilor Curţii.

Vizita a constituit una dintre activităţile realizate cu sprijinul Proiectului UE „Suport pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova”.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7693867  //   Vizitatori ieri: 2902  //   azi: 2111  //   Online: 49
Acces rapid