Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Mesajul preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, cu ocazia sărbătorii profesionale – Ziua Juristului
17.10
2014

Mesajul preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, cu ocazia sărbătorii profesionale – Ziua Juristului

3512 Accesări    

La 19 octombrie, în Republica Moldova este celebrată sărbătoarea profesională - Ziua Juristului.

Cu această ocazie, adresez sincere felicitări tuturor celor care activează, profesează sau studiază în domeniul dreptului. Anume graţie dexterităţii, abnegaţiei şi responsabilităţii de care daţi dovadă, Republica Moldova este un stat de drept, democratic, în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu sunt doar garantate, dar şi transpuse în realitate.

Juriştii, în ansamblu, şi cei care activează la Curtea Constituţională, în special, dintotdeauna au avut şi vor avea un rol esenţial în realizarea actului de justiţie, în aplicarea principiului supremaţiei legii şi în promovarea valorilor democratice. Dacă admitem că Ius est ars boni et aequi (justiţia este arta binelui şi a echităţii), atunci justiţia constituţională este capodopera ce-i conferă plenitudine, substanţă şi relevanţă.

Cu acest prilej îi îndemn pe actualii, dar mai ales pe viitorii jurişti să-şi păstreze integritatea şi verticalitatea, exercitându-şi atribuţiile cu profesionalism şi consecvenţă, în vederea edificării unui stat cu adevărat european.

Permiteţi-mi să-mi exprim gratitudinea pentru efortul pe care-l depuneţi şi devotamentul de care daţi dovadă, dorindu-vă realizări frumoase şi linişte sufletească!

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7696841  //   Vizitatori ieri: 2696  //   azi: 2192  //   Online: 111
Acces rapid