Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Validarea mandatului de deputat atribuit dlui Mihail Barbulat
07.10
2013

Validarea mandatului de deputat atribuit dlui Mihail Barbulat

5925 Accesări    

(Sesizarea nr. 43e/2013)

La 7 octombrie 2013 Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea privind validarea mandatului de deputat atribuit de Comisia Electorală Centrală dlui Mihail Barbulat, ales pe lista Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Hotărârea a fost expediată pentru publicare la Monitorul Oficial.

Circumstanţele cazului

La originea cauzei se află sesizarea Comisiei Electorale Centrale privind validarea mandatului deputatului Mihail Barbulat, depusă la Curtea Constituţională la 2 octombrie 2013.

Sesizarea a fost examinată de către Curtea Constituţională, în următoarea componenţă:

Dl Alexandru TĂNASE, preşedinte,

Dl Aurel BĂIEŞU,

Dl Igor DOLEA, 

Dl Victor POPA, judecători

Concluziile Curţii

Audiind argumentele părţilor, Curtea Constituţională a reţinut că Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pe lista PCRM, în urma decesului deputatului Zinaida Chistruga, următorul candidat supleant pe lista acestui partid fiind dl Mihail Barbulat.

În şedinţa plenară publică Curtea Constituţională a constatat că nu există circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului de deputat în Parlament atribuit de Comisia Electorală Centrală dlui Mihail Barbulat (a.n. 1971, domiciliat în mun. Chişinău, pedagog, dirijor, filolog, şef al Direcţiei Integrare Europeană şi Cooperare Internaţională a Academiei de Ştiinţe a Moldovei).

 

Hotărârea Curţii

Pornind de la argumentele invocate mai sus, Curtea Constituţională l-a declarat ales în calitate de deputat  în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe dl Mihail Barbulat, pe lista Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7688284  //   Vizitatori ieri: 3785  //   azi: 3334  //   Online: 97
Acces rapid