Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Întrevederea preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, cu ministrul afacerilor externe al României, Titus Corlăţean.
03.10
2013

Întrevederea preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, cu ministrul afacerilor externe al României, Titus Corlăţean.

2552 Accesări    

Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, a avut, la 2 octombrie 2013, o întrevedere cu ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean.

Întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul participării delegaţiei Curţii Constituţionale în frunte cu preşedintele Alexandru Tănase la Conferinţa internaţională cu tema „Jurisdicţia constituţională după 20 de ani de la căderea cortinei comuniste”, organizată de Curtea Constituţională a României în perioada 2-3 octombrie 2013 la Bucureşti.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat stadiul reformelor întreprinse de Republica Moldova în direcţia consolidării democraţiei şi a statului de drept, îndeosebi măsurile cu impact direct asupra dosarului integrării europene.

Şeful diplomaţiei române a subliniat rolul esenţial ce revine Curţii Constituţionale în edificarea unui stat de drept modern, solid şi funcţional în Republica Moldova.

Referindu-se la experienţa României, ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat beneficiile durabile, percepute de întreaga societate şi de fiecare cetăţean în parte, a angajării într-un proces amplu şi consecvent de transformări democratice.

Oficialul român a menţionat că România sprijină consolidarea instituţiilor democratice ale Republicii Moldova prin parteneriate dezvoltate la nivel inter-instituţional, precum şi prin proiecte finanţate din bugetul asistenţei pentru dezvoltare gestionat de MAE, cu accent pe domenii-cheie pentru îndeplinirea angajamentelor Chişinăului faţă de Uniunea Europeană – între care justiţia, afacerile interne şi politicile anti-discriminare.

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat încredere în legătură cu atingerea de către Republica Moldova a obiectivelor urmărite în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013.

„România susţine parcurgerea rapidă a pregătirilor necesare semnării, cât mai curând posibil în 2014, a Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, inclusiv a componentei de liber schimb a acestuia”, a declarat ministrul român.

În acelaşi timp, ministrul Titus Corlăţean a asigurat în legătură cu sprijinul României pentru recunoaşterea progreselor incontestabile ale Chişinăului în aplicarea Planului de acţiune cu Uniunea Europeană pentru liberalizarea vizelor şi pentru generarea, la nivel european, a deciziilor aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova.

 

La rândul său, Preşedintele Alexandru Tănase a apreciat şi i-a mulţumit şefului diplomaţiei române pentru eforturile întreprinse de România, susţinerea în implementarea reformelor pe diverse domenii şi sprijinul necondiţionat în parcursul Republicii Moldova de integrare europeană. 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7688434  //   Vizitatori ieri: 3785  //   azi: 3473  //   Online: 115
Acces rapid