Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Delegaţie Lituaniană la Curtea Constituţională
12.11
2010

Delegaţie Lituaniană la Curtea Constituţională

14248 Accesări    

DELEGAŢIE LITUANIANĂ LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

Ministrul Justiţiei al Lituaţiei, Remigijus Simasius, aflat în ţara noastră într-o vizită oficială de două zile în fruntea unei delegaţii a instituţiei pe care o conduce, a avut, pe 12 noiembrie 2010, o discuţie cu judecătoarea Curţii Constituţionale Valeria Şterbeţ.
Lituania, statele baltice în general, servesc drept exemplu în spaţiul ex-sovietic la elaborarea unei legislaţii moderne. Deşi practica jurisdicţională a ţării prietene a avansat mult, mai ales de cînd este membră a Uniunii Europene, continuăm să avem sisteme destul de apropiate, relaţiile în domeniu fiind legere şi, implicit, fructuoase. Aceasta, a subliniat în cadrul întrevederii dna V.Şterbeţ, permite şi Curţii Constituţionale din Moldova să solicite, în anumite situaţii, avize sau puncte de vedere ale judecătorilor constituţionali lituanieni, care sînt de real folos la elaborarea deciziilor.
Dl R.Simasius, apreciind tradiţionalele bune relaţii cu Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova, a reconfirmat disponibilitatea instituţiilor de stat şi de drept lituaniene de a oferi Moldovei suportul şi informaţiile de natură să faciliteze implimentarea mai operativă şi mai deplină a normelor europene.
În vizita sa la Curtea Constituţională, ministrul Justiţiei al Lituaniei a fost însoţit de Austra Bernotiene, director al Departamentului de Drept Internaţional, şi Kestutis Vaskevicius, director al Administraţiei Curţilor Naţionale.
La întrevedere au participat, de asemenea, Oleg Efrim, viceministru al Justiţiei din Republica Moldova, şi Maia Bănărescu, şefa Secretariatului Curţii Constituţionale.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid