Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Observatori CSI la Curtea Constituţională
26.11
2010

Observatori CSI la Curtea Constituţională

5634 Accesări    

OBSERVATORI CSI LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

La 26 noiembrie 2010, preşedintele Curţii Constituţionale Dumitru Pulbere şi judecătoarea Valeria Şterbeţ au avut o întrevedere cu Vladimir Garkun, şeful Misiunii de observatori din partea CSI la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, şi Oleg Kuleba, directorul executiv al stafului Misiunii, la solicitarea acestora.
Oaspeţii şi-au exprimat interesul faţă de sesizările cu tematică electorală prezentate Curţii, de motivele neacceptării unora dintre ele şi argumentele ce au stat la baza deciziilor emise în cazul celor examinate. Observatorii susţin că la întocmirea raportului de monitorizare a alegerilor vor ţine cont şi de informaţia primită din prima sursă la Curtea Constituţională, vor face aprecieri obiective, în măsură să nu dăuneze proceselor democratice.
Rapoartele misiunilor de observatori sînt studiate şi luate în calcul la emiterea verdictului privind legalitatea alegerii Parlamentului, a subliniat, în cadrul întrevederii, dl Dumitru Pulbere. Preşedintele Curţii Constituţionale a specificat că, întrucît numărul concurenţilor electorali este destul de mare, cele 10 zile rezervate pentru legalizarea alegerilor şi validarea mandatelor de deputat ar putea fi destul de încărcate şi cu contestări ale acestora. Dar cît de complicate n-ar fi perioada electorală şi cea postelectorală, Curtea Constituţională îşi va face datoria cu responsabilitate şi maximă exigenţă, astfel încît să nu existe rezerve şi îndoieli ce ar împiedica intrarea în normalitate şi activitatea eficientă a tuturor instituţiilor statului, în strictă conformitate cu normele de drept naţionale şi a celor internaţionale, la care Republica Moldova este parte.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid