Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Președinta Comisiei de la Veneția în vizită la Curtea Constituțională
27.05
2024

Președinta Comisiei de la Veneția în vizită la Curtea Constituțională

791 Accesări    

În data de 23 mai 2024, Președinta Curții Constituționale, dna Domnica Manole, alături de colegii săi judecători constituționali, au primit vizita oficială a Președintei Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), dna Claire Bazy-Malaurie, însoțită de dl Vahe Demirtshyan, consilier juridic al Comisiei de la Veneția. 

Dată fiind cooperarea bilaterală de lungă durată dintre Curtea Constituțională și Comisia de la Veneția, discuțiile au vizat subiecte ce țin de activitatea și opiniile Comisiei de la Veneția, precum și implementarea efectivă a considerentelor acestora în hotărârile Curții Constituționale. 

Președinta Curții Constituționale, dna Domnica Manole, a apreciat receptivitatea și deschiderea Comisiei de la Veneția, accentuând importanța și valoarea avizelor și observațiilor acesteia pentru Republica Moldova, precum și necesitatea remedierii deficiențelor identificate de Comisia de la Veneția. 

Este prima vizită oficială a dnei Claire Bazy-Malaurie în calitatea sa de Președintă a Comisiei de la Veneția la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid