Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Întrevedere cu delegația Curții Europene a Drepturilor Omului
24.05
2024

Întrevedere cu delegația Curții Europene a Drepturilor Omului

955 Accesări    

În data de 21 mai 2024, Președintele Curții Constituționale, dna Domnica Manole, a primit vizita oficială a Președintelui Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO), dna Síofra O'Leary, însoțită de dna judecătoare Diana Sârcu și de grefierul-adjunct al Curții Europene, dl Abel Campos.

La întrevedere au participat și ceilalți judecători constituționali prezenți, dna Viorica Puica, și dnii Vladimir Țurcan, Nicolae Roșca și Serghei Țurcan.

Este a doua vizită a unui Președinte al Curții Europene la Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

Întrevederea a avut loc în contextul participării delegației Curții Europene a Drepturilor Omului la cel de-al XIX-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), organizat de Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, Președintele Curții Constituționale a reiterat beneficiile incomensurabile ale aplicării jurisprudenței Curții Europene.

La rândul ei, dna Președintă a CtEDO a afirmat că relația dintre Curtea pe care o reprezintă și curțile naționale constituie un drum cu două sensuri, referindu-se la dialogul judecătorilor și la circulația ideilor juridice.

Discuțiile care au urmat au vizat teme punctuale ca reforma justiției din Republica Moldova și procedurile emiterii de avize consultative de către CtEDO pentru curțile naționale superioare.

La finalul întrevederii, dna Síofra O'Leary a semnat în Cartea de Onoare a Curții Constituționale a Moldovei.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid