Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita de studiu a elevilor la Curtea Constituțională
30.03
2024

Vizita de studiu a elevilor la Curtea Constituțională

553 Accesări    

Pe 29 martie 2024, un grup de elevi de la Liceul Teoretic ,,Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei, a vizitat Curtea Constituțională, participând la o sesiune informativă cu genericul „Principiile generale privind funcționarea statului Republica Moldova”. 

În deschiderea evenimentului, dl Serghei Țurcan, judecător constituțional, le-a relatat elevilor despre activitatea și rolul Curții Constituționale în protejarea valorilor societății democratice. 

Despre drepturile și libertățile fundamentale ale omului și blocul de constituționalitate al Republicii Moldova, elevilor le-au vorbit dna Dina Musteața, șefă-adjunctă a Direcției asistență judiciară, și dna Iulia Vartic, asistentă judiciară în cadrul Curții, prezentându-le și câteva studii de caz. 

De asemenea, elevii au avut oportunitatea de a vizita sala în care au loc ședințele publice ale Curții. 

Aceasta reprezintă cea de-a noua vizită de studiu desfășurată în contextul Acordului de cooperare trilateral privind consolidarea educației constituționalismului în Republica Moldova, semnat la 25 septembrie 2023, de către Curtea Constituțională, Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Consiliului Europei la Chișinău. 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid