Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Observatori OIF la Curtea Constituţională
26.11
2010

Observatori OIF la Curtea Constituţională

4834 Accesări    

OBSERVATORI OIF LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

La 26 noiembrie 2010, o delegaţie a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) a fost gazda Curţii Constituţionale, la iniţiativa acesteia. E vorba de membrii Misiunii de observatori a OIF la alegerile parlamentare anticipate din ţara noastră în următoarea componenţă: Mongi Bousnina, şeful Misiunii, ex-ministru în Guvernul Tunisiei, Pierre Scharff, ex-senator în Parlamentul regiunii Wallonne din Belgia, Florent Parmentier, cercetător la Centrul de Studii Europene de Ştiinţe Politice din Franţa, Mariana Raykova, şefă a Departamentului Relaţii Internaţionale în Ministerul Justiţiei al Bulgariei, Alexandrf Veleva, coordonator de proiecte în Delegaţia pentru Pace, Democraţie şi Drepturile Omului a OIF.
Răspunzînd la mai multe întrebări ale observatorilor, Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a ţinut să sublinieze că instabilitatea politică de lungă durată se răsfrînge negativ asupra societăţii. Faptul că nu s-a reuşit modificarea Constituţiei, astfel ca noul Parlament să poată alege la sigur şeful statului, va perpetua instabilitatea. Avînd o societate divizată practic în două tabere opuse, după alegerile din 28 noiembrie există puţine şanse pentru crearea unei coaliţii parlamentare ce ar acumula 61 de mandate necesare pentru depăşirea crizei. E nevoie de înţelepciunea liderilor politici, care trebuie să înţeleagă că alegătorii îi vor taxa dur pe viitor, dacă vor continua confruntarea păguboasă, a conchis dl D.Pulbere.
Observatorii Misiunii Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei au primit informaţii exhaustive şi despre procedurile postelectorale privind constatarea legalităţii alegerilor şi validarea mandatelor noilor deputaţi, examinarea contestărilor participanţilor la scrutin s.a.

 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7668618  //   Vizitatori ieri: 2368  //   azi: 1903  //   Online: 131
Acces rapid