Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Participarea Președintelui Curții Constituționale la lucrările Congresului mondial de drept de sub egida Asociației mondiale a juriștilor
07.07
2021

Participarea Președintelui Curții Constituționale la lucrările Congresului mondial de drept de sub egida Asociației mondiale a juriștilor

508 Accesări    

În perioada 5-6 iulie a.c., doamna Președinte Domnica Manole a participat la lucrările Congresului mondial de drept de sub egida Asociației mondiale a juriștilor (World Jurist Association), organizat la Madrid, Spania. 

Prima zi a Congresului a fost dedicată memoriei judecătoarei Ruth Bader Ginsburg de la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii (1933-2020), personalitate juridică de prim rang. În cadrul uneia din secțiunile Congresului din această zi a avut loc acordarea unor medalii de onoare care poartă numele lui Ginsburg unor personalități din domeniul dreptului de către Majestatea Sa, Regele Filip al VI-lea al Spaniei. 

În cadrul celei de-a doua zile a Congresului, doamna Domnica Manole a avut o prezentare în cadrul unei secțiuni referitoare la independența puterii judecătorești în Europa, în care a abordat provocările la adresa Curții Constituționale a Republicii Moldova. Secțiunea a fost moderată de dl Juan Jose Gonzales Rivas, Președintele Curții Constituționale a Spaniei, și i-a mai avut ca vorbitori pe Președintele Curții Supreme a Sloveniei, pe Președintele Curții Constituționale a Andorrei, pe Președintele Curții Administrative Supreme a Finlandei și pe Președintele Curții Constituționale a Letoniei. 

În cadrul acestui Congres s-au stabilit relații cu dl Javier Cremades, Președintele Asociației mondiale a juriștilor, cu dl Richard Wagner, Președintele Curții Supreme a Canadei, cu dl Jose Igreja Matos, Președintele Asociației Europene a Judecătorilor ș.a. 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7469158  //   Vizitatori ieri: 1384  //   azi: 295  //   Online: 37
Acces rapid