Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Preşedintele Curţii Constituţionale participă la ceremonia de învestire a Preşedintelui Republicii Moldova
24.12
2020

Preşedintele Curţii Constituţionale participă la ceremonia de învestire a Preşedintelui Republicii Moldova

1223 Accesări    

Astăzi, 24 decembrie 2020, Preşedintele Curţii Constituţionale, doamna Domnica Manole, a participat la ceremonia de învestire în funcţia de Preşedinte a Republicii Moldova a doamnei Maia Sandu. 

Evenimentul a început cu ședința solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova și a Curții Constituționale, în cadrul căreia doamna Domnica Manole a dat citire extrasului din Hotărîrea Curţii Constituţionale nr. 30 din 10 decembrie 2020 prin care au fost confirmate rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020 şi validată alegerea doamnei Maia Sandu în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. 

În temeiul prevederilor legale, urmare depunerii jurămîntului constituțional de către doamna Maia Sandu, Președintele Curții Constituționale i-a înmînat Colanul Preşedintelui Republicii Moldova. 

Pe final, doamna Domnica Manole a participat alături de doamna Preşedinte Maia Sandu la ceremonia oficială de depunere a coroanei de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare. 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid