Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Domnica Manole, Președintele Curții Constituționale, a participat online la conferința internațională „Leadership-ul femeilor și rolul lor în procesul de democratizare a țării”.
11.12
2020

Domnica Manole, Președintele Curții Constituționale, a participat online la conferința internațională „Leadership-ul femeilor și rolul lor în procesul de democratizare a țării”.

430 Accesări    

 

Astăzi, 11 decembrie 2020, dna Domnica Manole, Președintele Curții Constituționale, a participat online la un eveniment organizat sub egida Parlamentului European dedicat rolului de conducător al femeilor în procesul de democratizare a țării. 

Scopul conferinței a constat în schimbul de idei și de bune practici ce pot sprijini rolul femeilor politicieni ca lideri și ca vectori de schimbare democratică în societate. Sesiunea de deschidere a evenimentului a fost prezidată de dna Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, dna Maia Sandu, Președintele ales al Republicii Moldova și dl Dacian Cioloș, Președintelui Grupului Renew Europe.  În cadrul unei secțiuni în care au mai luat cuvântul dna Ramona Strugariu, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European, și dna Laura Codruța Kövesi, Procurorul General al Uniunii Europene, Președintele Curții Constituționale a avut o intervenție privind rolul și importanța femeilor în promovarea statului de drept și a valorilor democratice fundamentale în Republica Moldova. 

Dl Dragoș Tudorache, moderatorul evenimentului și raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, a accentuat rolul crucial și curajul instituțional pe care Curtea Constituțională l-a avut la pronunțarea unor hotărâri de importanță fundamentală pentru viitorul Republicii Moldova. 

Evenimentul a avut loc în regim online pe platforma Parlamentului European pentru ședințe la distanță.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid