Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | O mențiune a Președintelui Curții Constituționale
27.06
2018

O mențiune a Președintelui Curții Constituționale

5394 Accesări    

Într-o manifestare a dezacordului său privind invalidarea alegerilor pentru funcția de Primar al Chișinăului, domnul Andrei Năstase a afirmat astăzi, 27 iunie 2018, la o conferință de presă transmisă în regim live de site-ul www.privesc.eu, că va reclama la Strasbourg statul Republica Moldova. Din păcate, susține acesta, nu are cum să-l reclame acolo pe „Poalelungi, care controlează din umbră acest proces criminal de invalidare a alegerilor". Ulterior, domnul Andrei Năstase a adus la cunoștința publicului că „Poalelungi stă în spatele acestei decizii [adică în spatele hotărârii judecătorești din primă instanță prin care au fost invalidate alegerile pentru funcția de Primar al municipiului Chișinău]" și că „decizia primei instanțe a fost scrisă de consilierul, de ex-consilierul lui Poalelungi. Acesta s-a aflat în permanent contact cu Poalelungi".

Menționez că nu am nicio legătură cu procesul de elaborare și cu ideile care fundamentează hotărârile instanțelor de drept comun de invalidare a acestor alegeri. Îmi dedic activitatea exclusiv problemelor de drept constituțional ridicate în fața Curții pe care o prezidez. Sunt preocupat doar de hotărârile și de deciziile acestei Curți, mai bine zis de creșterea calității actului de justiție constituțională.

Îi rog pe domnul Năstase și pe alți posibili intriganți să nu mai folosească numele meu atunci când răspândesc falsuri. Îi rog să procedeze astfel din respect față de libertatea de exprimare și față de dreptul la reputație, principii fundamentale pentru o societate democratică. Consider că este incorect să invoci virtuțile democrației pentru a lovi în principiile care stau la baza acesteia.

Mihai Poalelungi,

Președintele Curții Constituționale

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7935286  //   Vizitatori ieri: 1238  //   azi: 894  //   Online: 45
Acces rapid