Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Fundaţia Germană Hanns Seidel continuă colaborarea cu Curtea Constituţională
10.10
2011

Fundaţia Germană Hanns Seidel continuă colaborarea cu Curtea Constituţională

12397 Accesări    

FUNDAŢIA GERMANĂ HANNS SEIDEL CONTINUĂ COLABORAREA CU CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

La 10 octombrie 2011, în vizită de lucru la Curtea Constituţională s-a aflat Klaus Sollfrank, director general al Reprezentanţei din România şi Republica Moldova (cu sediul la Bucureşti) al Fundaţiei Hanns Seidel din Germania, însoţit de Violeta Avram, coordonator de proiecte pentru ţara noastră.
Oaspetele a ţinut să menţioneze importanţa finalizării pînă la încheierea anului a proiectelor comune demarate deja. Este vorba, în primul rînd, de editarea unei culegeri de comentarii la Constituţia Republicii Moldova şi de instruirea reprezentanţilor mass-media specializaţi în oglindirea activităţii instituţiilor de drept. În cadrul celui de-al doilea proiect a fost deja organizată (februarie a.c.) o conferinţă naţională cu genericul „Informarea publicului – aspecte de colaborare mass-media cu organele de drept în contextul dreptului constituţional”, el urmînd a fi finalizat cu un seminar de instruire a jurnaliştilor acreditaţi la Curtea Constituţională (noiembrie a.c.).
Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale, a apreciat înalt cooperarea cu Fundaţia Hanns Seidel, insistînd asupra încurajării lărgirii acesteia pe viitor. Proiectul „Constituţia comentată” va satisface o necesitate stringentă pentru întreaga societate, constituind, ca amploare şi angajare a experţilor constituţionalişti, drept un unicat în istoria tînărului nostru stat. În virtutea specificului activităţii Curţii Constituţionale, o oportunitate stringentă este şi buna percepţie a acesteia de către populaţie. Instruirea jurnaliştilor specializaţi în tematica jurisdicţiei constituţionale vine să contribuie direct în acest aspect, a concluzionat Alexandru Tănase.
Valeria Şterbeţ, judecător al Curţii Constituţionale, conducătorul proiectului „Constituţia Comentată”, a concretizat etapa la care se află lucrările de editare a culegerii preconizate, specificînd că spre finele lunii curente ea va putea fi prezentată tipografiei, astfel ca pînă la încheierea anului să poată fi distribuită autorităţilor statului, instituţiilor de învîţămînt, bibliotecilor.
La întrevedere a participat şi Rodica Secrieru, referent la Curtea Constituţională.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7693882  //   Vizitatori ieri: 2902  //   azi: 2125  //   Online: 63
Acces rapid