Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Validarea mandatului de deputat atribuit dlui Valerian Bejan (Sesizarea nr. 54e/2015)
10.12
2015

Validarea mandatului de deputat atribuit dlui Valerian Bejan (Sesizarea nr. 54e/2015)

8505 Accesări    

La 10 decembrie 2015, Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea privind validarea mandatului de deputat atribuit de Comisia Electorală Centrală dlui Valerian Bejan, ales pe lista Partidului Liberal.

Circumstanţele cauzei

La originea cauzei se află sesizarea Comisiei Electorale Centrale privind validarea mandatului deputatului Valerian Bejan, depusă la Curtea Constituțională la 8 decembrie 2015.

Sesizarea a fost examinată de către Curtea Constituţională, în următoarea componenţă:

Dl Alexandru TĂNASE, preşedinte, 

Dl Aurel BĂIEŞU,

Dl Igor DOLEA,

Dl Tudor PANȚÎRU,

Dl Victor POPA, judecători 

Concluziile Curţii

Audiind argumentele părţilor, Curtea Constituţională a reţinut că Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pe lista Partidului Liberal ca urmare a demisiei deputatului Mihaela Iacob, următorul candidat supleant pe lista acestui partid fiind dl Valerian Bejan.

În şedinţa plenară publică Curtea Constituţională a constatat că nu există circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului de deputat în Parlament atribuit de Comisia Electorală Centrală dlui Valerian Bejan.

Hotărârea Curţii

Pornind de la argumentele invocate mai sus, Curtea Constituţională l-a declarat ales în calitate de deputat  în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe dl Valerian Bejan, pe lista Partidului Liberal.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid