print
Vizita șefului Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova
12.10.2020
898 Accesări

Astăzi, 12 octombrie 2020, judecătorii Curții Constituționale au avut o întrevedere cu domnul William Massolin, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

În cadrul întrevederii s-a confirmat colaborarea și susținerea pe care o acordă de 25 de ani Consiliul Europei Republicii Moldova în vederea promovării democrației și a bunei guvernări, a respectării drepturilor omului și a statului de drept. 

Subiectele discutate au vizat cooperarea cu Comisia de la Veneția, rolul Curții Constituționale privind asigurarea respectării Constituției și independența judecătorilor constituționali. De asemenea, discuțiile s-au concentrat pe marginea avizului Curții Constituționale privind proiectul amendamentelor constituționale din 22 septembrie 2020. 

Președintele Curții Constituționale, doamna Domnica Manole, a subliniat înalta apreciere a nivelului de cooperare obținut în relația Curții cu Comisia de la Veneția și, în același timp, deschiderea în vederea susținerii unei bune-desfășurări a procesului de reformare a justiției, potrivit principiilor constituționale.

 

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2024 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.