print
Vizita delegației Curții Constituționale la Doha
03.03.2020
1491 Accesări

În perioada 24-27 februarie, o delegație a Curții Constituționale a Republicii Moldova, condusă de Președintele Vladimir Țurcan, a participat, alături de doamna judecător Nadejda Toma de la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova, la o reuniune de nivel înalt a Rețelei Globale de Integritate Judiciară, organizată la Doha, Qatar. 

Reuniunea a inclus, în programul său, teme ca „Utilizarea rețelelor sociale de către judecători”, „Utilizarea inteligenței artificiale de către judecători”, „Transparența și răspunderea organelor superioare ale judiciarului”, „Reevaluarea și eliberarea din funcție a judecătorilor în timpul tranzițiilor constituționale” ș.a. 

Președintele Curții Constituționale a purtat, de asemenea, discuții informale cu Președintele Curții de Casație a statului Qatar, dr. Hassan bin Lahdan Alhassan Almohanadi, cu reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii din România, ai Curții Supreme a Federației Ruse, ai Consiliului Superior al Magistraturii din Georgia și ai Curții Constituționale a Republicii Cehe la reuniune. 

Evenimentul s-a încheiat cu semnarea unei Declarații privind integritatea judiciarului.

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2024 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.