Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova a vizitat Curtea Constituțională a Republicii Lituania
29.07
2015

Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova a vizitat Curtea Constituțională a Republicii Lituania

8487 Accesări    

La 22 iulie 2015, dl Alexandru Tănase, Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, s-a întâlnit cu dl Dainius Žalimas, Președintele Curții Constituționale a Republicii Lituania. Întâlnirea a avut loc la Curtea Constituţională din Lituania, în cadrul căreia cei doi preşedinţi au discutat despre problemele actuale în domeniul justiției constituționale și perspectivele de cooperare.

În ultimii ani, cooperarea dintre cele două curţi a devenit una foarte activă. Schimburile de experiență, bune practici și cunoștințe între judecătorii şi staff-urile instituţiilor sunt deosebit de importante pentru aspiraţia Moldovei de a crea un stat european și de a implementa reforme majore în sistemul judiciar.

Această vizită s-a desfăşurat în cadrul participării delegaţiei Republicii Moldova la Forumul Juridic internaţional Lituania - Republica Moldova - Ucraina, din care au făcut parte, de asemenea, reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul justiţiei, ai instituţiilor academice şi organizaţiilor non-guvernamentale, tema principală abordată la forum constituind-o reforma sistemului judiciar.  

În cadrul reuniunii s-au discutat probleme ce țin de independența justiției, implementarea reformelor juridice complexe care vizează sporirea independenței sistemului judiciar, consolidarea statului de drept și protecția drepturilor omului.

Participarea delegaţiei Curții Constituționale a Republicii Moldova a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova şi al Curţii Constituționale din Lituania.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid