Prima   |  Media   |  Noutăţi | Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul în plenul Parlamentului
22.02
2013

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul în plenul Parlamentului

11022 Accesări    

 

 

La 22 februarie 2013, Dl. Igor Dolea și Dl. Tudor Panțîru au depus în plenul Parlamentului jurământul de învestitură în funcția de judecători ai Curții Constituționale, ca urmare a desemnării lor de către Consiliul Superior al Magistraturii.

 

 

Componența judecătorilor CC  urma să fie modificată ulterior expirării mandatelor a patru judecători din șase, în luna februarie 2013.  Conform Legii privind Curtea Constituțională,  componența CC va fi deplină după numirea a încă doi judecători de către Parlament. În prezent, funcționalitatea Curții urmează a fi asigurată de cvorumul actual de patru judecători:

 

1.      Alexandru Tănase - președinte;

2.      Igor Dolea – judecător;

3.      Tudor Panțîru – judecător;

4.      Petru Railean – judecător.

 

Notă CC:

Noii judecători au o experiență prodigioasă în domeniul judiciar național și internațional. Judecătorul Igor Dolea a activat atât în domeniul neguvernamental, academic, cât și în ierarhia superioară a sectorului public, în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorul Tudor Panțîru a fost deputat în primul Parlament, a reprezentat Republica Moldova la Organizația Națiunilor Unite și Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și a ocupat funcția de judecător al Curții Constituționale din Bosnia și Herțegovina. 

 

 
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 5125428  //   Vizitatori ieri: 2956  //   azi: 479  //   Online: 135
Acces rapid