Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, participă la cel de-al XVIII-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene
24.02
2021

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, participă la cel de-al XVIII-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene

395 Accesări    

 

Timp de două zile, pe 24 și pe 25 februarie 2021, Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, va participa on-line la cel de-al XVIII-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene, în cadrul căreia Curtea Constituțională a Republicii Moldova va prelua Președinția Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE) pentru un mandat de trei ani. 

Curtea Constituțională a Republicii Moldova este membru în cadrul CCCE din anul 2000. Conferința reunește reprezentanți ai 41 de curți constituționale sau instituții cu competențe similare și le oferă statelor membre o platformă pentru a-și împărtăși opiniile cu privire la problemele instituționale, structurale și bunele-practici în domeniul dreptului public și al jurisdicției constituționale. 

În cadrul ultimului Congres al Conferinței din anul 2017, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a fost aleasă pentru exercitarea Președinției CCCE în perioada 2020-2023. Din cauza situației pandemice, Curtea își va începe mandatul de trei ani din 25 februarie 2021, după Curtea Constituțională a Republice Cehe, actualul Președinte în exercițiu al CCCE, care este și organizatorul celui de-al XVIII-lea Congres. 

Tematica Congresului din acest an este: „Drepturile omului și libertățile fundamentale: relația dintre cataloagele internaționale, transnaționale și cele naționale în secolul XXI.” 

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina web a Curții www.constcourt.md , precum și pagina de Facebook a Curții Constituționale din Republica Moldova. 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid