Prima   |  SUPORT PENTRU CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA   |  NOUTĂȚI | Vizita la Curtea Constituțională a Republicii Lituania
10.04
2017

Vizita la Curtea Constituțională a Republicii Lituania

1418 Accesări    

În perioada 4-7 aprilie 2017, proiectul finanţat de UE “Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova”, a organizat vizita de documentare pentru judecătorii și personalul CCM la Curtea Constituțională a Republicii Lituania.

Pe parcursul celor trei zile de lucru la Vilnius, delegația a avut întrevederi cu Președintele Curții Constituționale a Lituaniei, șefii direcțiilor și judecătorii Curții Constituționale a Lituaniei și a discutat despre cele mai importante decizii judecătorești privind dezvoltarea doctrinei constituționale a drepturilor omului. Delegația a fost deosebit de interesată de problemele privind admisibilitatea cererilor depuse de către instanțele ordinare și sistemul de organizare a Curții Constituționale.

La 5 aprilie, delegația a vizitat Judecătoria din orașul Druskininkai și a avut întâlniri fructuoase cu judecătorii instanței. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspectele procesului de implementare a reformei sistemului judiciar din Lituania și aspecte privind sistemul operaţional online al dosarelor.

De asemenea, au fost organizate întâlniri cu Președintele Seimas (Parlament), membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice a Seimas, Președintele și judecătorii Curții Supreme, precum și reprezentanții Ministerului Justiției al Republicii Lituania. Discuțiile și schimbul de opinii s-au axat pe diferite aspecte jurisprudenţiale, în special cu privire la jurisprudenţa recentă a CEJ și CEDO privind Republica Lituania.

Vizita de documentare a fost prevăzută în planul de lucru al Proiectului finanţat de UE “Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova”.

 

10 aprilie 2017

 
Arrow Prev

              

Arrow Next
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 3505243  //   Vizitatori ieri: 3173  //   azi: 746  //   Online: 5


Acces rapid