Prima   |  SUPORT PENTRU CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA   |  NOUTĂȚI | Proiectul UE “Suport pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova” angajează un expert local non-cheie
07.06
2017

Proiectul UE “Suport pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova” angajează un expert local non-cheie

424 Accesări    

În luna februarie 2016, consorțiul condus de Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ) în cooperare cu Curtea Constituțională a Republicii Lituania și Facultatea de Drept German de la Universitatea din Varșovia în calitate de membri, a început implementarea proiectului finanțat de UE “Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova” (EuropeAid/136903/DH/SER/MD). Proiectul este dezvoltat în conformitate cu prevederile “Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției 2011-2016 (SRSJ)”. Obiectivul general al proiectului este de a accelera reforma durabilă a sectorului justiției în Moldova de a asigura buna funcționare a statului de drept prin consolidarea Curții Constituţionale.

 

Scopul activităților din Componenta 3 a planului de lucru al proiectului este de a asigura o comunicare mai eficientă cu grupurile țintă relevante, în special prin sporirea gradului de sensibilizare despre activităţile şi competenţele CCM în calitate de autoritate centrală de stat care supraveghează și protejează ordinea constituțională, drepturile omului și statul de drept în Republica Moldova. În acest scop, proiectul a sprijinit elaborarea și adoptarea Strategiei de Comunicare a CCM și Planului de Acțiune. Documentele menționate, în conformitate cu planul de lucru inițial al proiectului, prevăd organizarea activităților și evenimentelor care ar putea contribui la realizarea obiectivelor menționate mai sus.

 

Prin urmare, proiectul sprijină înființarea Școlii de Vară de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova, care va avea scopul de a consolida aptitudinile şi cunoştinţele studenților facultăților de drept din toată Republica Moldova și, ulterior, tinerilor jurişti profesioniști, în domeniul Legii Constituţionale şi Drepturilor Omului.

 

Pentru a implementa această activitate, proiectul UE “Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova” angajează un expert local non-cheie pentru durata de 4 zile lucrătoare în luna iunie 2017.

 

Calificările expertului:

         Studii superioare în domeniul Drept sau alt domeniu relevant de studii;

         Cel puțin 12 ani de experiență de lucru în cadrul instituţiei judiciare sau în domeniul drepturilor omului în statele membre ale UE sau ale Consiliului Europei;

         Experiență de predare în cadrul instituţiilor de învăţământ superior;

         Experiența anterioară în organizarea şi/sau participarea la şcoala de vară va constitui un avantaj.

 

Alte aptitudini:

         Cunoașterea la nivel avansat a limbii engleze, oral și scris; Cunoașterea limbii române va constitui un avantaj;

         Abilități excelente de comunicare și abilități analitice;

         Abilitatea de a lucra sub presiune și fără supraveghere directă;

         Abilități excelente de lucru în echipă.

 

 

Candidații interesați sunt rugaţi să expedieze CV-ul (format european), scrisoarea de motivație și copia pașaportului sau documentului de identitate la adresa de email olesea.garbuz@ccm-euproject.com Aplicaţiile vor fi expediate până la 12 iunie 2017, ora 13.00. Doar candidații selectați vor fi contactați.

 
Arrow Prev

              

Arrow Next
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 3670372  //   Vizitatori ieri: 2299  //   azi: 642  //   Online: 16


Acces rapid