Prima   |  SUPORT PENTRU CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA   |  NOUTĂȚI | Doctoranzii Școlii Doctorale a ASEM și USPEE – întruniți la Curtea Constituțională
29.05
2017

Doctoranzii Școlii Doctorale a ASEM și USPEE – întruniți la Curtea Constituțională

1178 Accesări    

Marți, 29 mai 2017, un grup de doctoranzi ai Școlii Doctorale a ASEM și USPEE au participat la masa rotundă organizată la Curtea Constituțională (CCM) cu genericul „Noile tendințe în dezvoltarea doctrinei constituționale.”

Participanții mesei rotunde vin de la Școala Doctorală în Drept, Științe Politice și Administrative a Consorțiului Național al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) și de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ,,Constantin Stere” (USPEE). Aceștia au avut parte de prezentări privind mandatul CCM și dimensiunea europeană a jurisprudenței constituționale a Republicii Moldova și noile tendințe din acest domeniu.

Conf. Dr. Veaceslav Zaporojan, judecător la CCM, a prezentat organizarea și activitatea CCM în cadrul modelului european de funcționare a acesteia, precum și noile tendințe în jurisprudența CCM pentru anul 2016.

Mai multe despre dimensiunea europeană a activității CCM doctoranzii au aflat de la fostul judecător al Curții Constituționale din Lituania, expertul cheie al proiectului UE „Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova,” prof. dr. Toma Birmontienė. Profesorul a întreprins o analiză comparativă a jurisprudenței constituționale a curților din Uniunea Europeană și cea a CCM și a remarcat natura similară a activității CCM cu a instanțelor de contencios constituțional european. 

 

Evenimentul a fost organizat cu suportul Proiectului UE Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova”.

 
Arrow Prev

              

Arrow Next
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 3509403  //   Vizitatori ieri: 2915  //   azi: 1821  //   Online: 117


Acces rapid