Prima   |  SUPORT PENTRU CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA   |  NOUTĂȚI | Viitorii jurişti au făcut cunoştinţă cu activitatea CCM
12.05
2017

Viitorii jurişti au făcut cunoştinţă cu activitatea CCM

1594 Accesări    

La 4 mai 2017, Curtea Constitutuțională (CCM) a găzduit un grup de studenți din anul I ai Facultății Economie Generală și Drept a Academiei de Studii Economice a Moldovei, care au valorificat oportunitatea de a afla mai multe despre activitatea CCM. 

La deschiderea evenimentului, grupul de studenţi a fost salutat de către Președintele CCM, Alexandru Tănase. Astfel, în prima parte a evenimentului, viitorii juriști  au fost informați despre hotărârile de referință ale CCM și impactul pentru generații pe care îl produc acestea. 

O incursiune în evoluția jurisdicției constituționale, organizarea și activitatea CCM a fost efectuată de către judecătorul CCM, Veaceslav Zaporojan, care a oferit și răspunsuri la întrebările din audiență privind jurisprudența CCM. De asemenea, studenții au aflat mai multe despre atribuțiile CCM. În continuare, fostul judecător al Curții Constituționale a Lituaniei și actualul expert al proiectului UE Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova”, Toma Birmontiene, a efectuat o trecere în revistă a aspectelor care țin de dimensiunea europeană a activității CCM. 

 

Evenimentul a avut loc cu sprijinul proiectului UE Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova”.

 
Arrow Prev

              

Arrow Next
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 3509393  //   Vizitatori ieri: 2915  //   azi: 1812  //   Online: 108


Acces rapid